Mari Leskinen
Etusivu /
Frontpage


CV

Teoskuvia /
Pictures of
paintings

Seinämaalaukset ja
taideprojektit /
Wall paintings and
art projects

Tekstiä /
Text

Media

Yhteystiedot/Contact

Taideohjaus

Facebook

Lehdistötiedotteesta:
Galleria Huuto Viiskulma, Helsinki

Mari Leskinen
29.3. - 9.4.2006

Puhuri ja puhkeava kukka


Puhuri ja Puhkeava Kukka kertoo elämän suuresta muutostuulesta, joka pyyhkii pois kaiken vanhan, jotta jotain uutta ja kaunista voisi puhjeta ja versoa. Näyttelyn maalaukset ovat sisäisiä maisemia, joissa voi nähdä elementtejä luonnosta, valosta, vedestä, auringosta ja kaikesta lentävästä. Ne kertovat hypystä suureen tuntemattomaan. Suurin inspiraationi lähde on jo kahdeksan vuoden ajan ollut Raisa Kaipaisen Sisäisen Tanssin tunnit ja viikonloppukurssit.Raisan puhe ja tapa opettaa tanssia ja hiljentymistä on minulle mullistavaa. Opin tanssissa antautumaan sisältäni avautuvaan elämänvirtaan, johon aloin luottaa myös maalatessani ja arkipäivää eläessäni. Maalaamiseni ja koko elämäni muuttui tämän löydön myötä. Elämä on huimaa kun uskaltaa hypätä. Näyttelyssä on esillä suuria, värikkäitä, hitaasti työstettyjä öljyvärimaalauksia ja pienempiä vesivärikollaasitekniikalla toteutettuja kukkamandaloita. Jokaisen työn lähtökipinä on peräisin jostain Raisa Kaipaisen tanssitunneilla koetusta ja nähdystä ja jokaiseen työhön nivoutuu monia elämäni merkittäviä tapahtumia.

Lehdistötiedotteesta:
Galleria Huuto Uudenmaankatu, Helsinki

Mari Leskinen
27.6. – 8.7.2007

Aurinkotuuli


Aurinkotuuli on maalausnäyttely syvemmästä ja ajattomasta
paikasta, missä Aurinkotuuli aina puhaltaa.

Aurinkotuulen paikka elämässäni on Raisa Kaipaisen Sisäisen Tanssin tunnit ja Raisa Kaipaisen ja Torsten Rugerin yhteinen koti ja kurssikeskus Villa Taika. Kaikki maalaukseni syntyvät siitä Aurinkotuulen puhalluksesta, mikä elämääni Raisan tanssitunneilta virtaa. Aurinkotuuli on elämän syvin ja
todellisin virta, joka huuhtoo pois kaiken turhan. Aurinkotuuli on täällä.

Näyttelyssä on esillä kankaalle hitaasti kerroksittain maalattuja
värikkäitä öljyväritöitä ja paperille vesiväri- ja kollaasitekniikalla toteutettu Aurinkokehrä-sarja. Maalaamiseni lähtöimpulssina on jokin sisäisen elämän liikahdushetki ja jokaisella maalauksella on oma tarinansa.

Tervetuloa näyttelyyn.

lisätietoja: Mari Leskinen 050 358 9461

AVA Magazine nro 11 Paris/London, s. 103-105
lokakuu 2012
Maalauksia / Paintings